16. jun 2023.16. jun 2023.
Foto: Dr Živan Bajić,

Foto: Dr Živan Bajić,

Odgovor na otvoreno pismo u Podrinskim novinama broj 808, od 15.06.2023.godine

Poštovani gospodine Ivane Kovačeviću,

otvoreno pismo počeli ste istinom, da većina ljudi ulazeći u politiku, ulazi u živo blato, ali svesno prikrivajući činjenicu da ste to zapravo, i glavom i bradom bili Vi. Zarad istine i kratkog pamćenja, da Vas podsetim da ste najpre bili član G17, a na njihovim skupovima cela vaša porodica klicala je i mahala zastavicama. Od čuvara kutija ekspertske grupe, rukovođeni materijalnim principima, postali ste vatreni navijač DS-a. Zahvaljujući tom transferu, od propalog knjižara i televizijskog rasvetljivača u pokušaju, imenovali ste sebe u novinara, glavnog i odgovornog urednika i kolumnistu. Bez dana škole iz novinarstva postali ste stručnjak za sve teme, ne poštujući standarde novinarske profesije. To Vam mogu uzeti kao olakšavajuću okolnost, jer neuki, upustili ste se u posao o kom ne znate ništa i kom dorasli niste.

Kao i svaki čovek bez principa i ideologije, zarad sticanja materijalne koristi, ubrzo ste viđeni u prvim redovima stranke Zajedno za Srbiju. Kada je krenulo kadriranje, iako je upitno vaše poznavanje kulture i tradicije, oberučke ste prihvatili „čast“ da budete sekretar Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“. Kako i sami kažete: „Da se Vlasi ne dosete“, supruga je zaigrala Vlaško i odmah povela kolo, zajedno sa Vama u ovom, pre Vašeg dolaska kulturno-umetničkom društvu. Kćerka je zaplesala, razume se, i povela sekciju za svoj groš. Sin je postao trener u kajakaškom klubu. Kada ste udomili celu familiju, dokazali ste svoj moralni sunovrat, jer, kako kažete, a to u vašem slučaju pokazuju i plate koje ste primali, na to niste pristali iz čiste ljubavi. Poznato je da sve što pišete, ima cenu.

Što se tiče Mečke Božane, ja mislim da bi ona umela čestitije i bolje da napiše tekst od onog što Vi podrazumevate pod novinarstvom. Mečka Božana bi se, sasvim sigurno rukovodila moralom i činjenicama, a ne pričama iz birtije i čaršije. Floskule „priča se“, „kažu“, „vele“, nisu najsrećnije formulacije u profesiji kojom se bavite. Kako kažete: „Sam pao, sam se ubio“. Niste pali sami, pali ste zajedno sa Dušanom Petrovićem i ekipom sa kojom ste delili većinski deo kolača, a svojim ponašanjem, neprimerenim rečnikom brukali kulturu grada u kom živimo. Tu sramotu širili ste i van našeg grada, ali sa tim sada živite Vi a ne građani Šapca. Kao Mečka Božana niste zabavljali narod, već ste brukali sebe i porodicu nedužnu.

Poštovani gospodine Kovačeviću, ja mogu da razumem Vaše napore da se dodvorite Dušanu Petroviću, koji Vam je delio i šakom i kapom naše novce, ali ne mogu da razumem da ste spremni sve oko sebe da unizite i oblatite zarad sopstvenog interesa. Miloša Miloševića, koji je uhlebio celu familiju i finansirao novine, najbestidnije ste blatili kada ste preleteli kod Zelenovića.

I na kraju, što se tiče sticanja materijalnog bogatstva, za šta prozivate mene i moju porodicu, podsećam Vas da bi svako ko drži do novinarske časti u Agenciji za borbu protiv korupcije proverio sve što sam stekao ja i moja porodica, pa onda optuživao i klevetao. Istina, delom Vas amnestira činjenica da ste KV radnik, a ne novinar. Ali, bilo bi lepo i moralno, na šta se pozivate u ovom pismu, da i Vi građanima Šapca pokažete kako ste od firme u blokadi, stana pod kreditom i oduzete nepokretne imovine, stigli do dupleksa u užem centru grada, imanja i kuće na području Šapca, automobila, a čaršija kaže i mnogo više od toga. Nisam novinar tog kalibra, pa da ne licitiram i pišem šta se priča, ali mogu da pozovem nadležne da provere i Vašu i moju imovinsku kartu, pa da vidimo ko je od nas dvojice čovek, a kome je ipak mesto u blatu!

Dr Živan Bajić,
predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac
Dr Živan Bajić,

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa