28. jun 2023.28. jun 2023.
Sve je obeleženo Kosovom

Sve je obeleženo Kosovom

Pokret obnove Kraljevine Srbije obeležio je svoju slavu Vidovdan. Članovi, simpatizeri i poštovaoci okupili su se i u prostorijama Gradskog odbora u Šapcu, u većem broju nego prethodne godine.



-Pokret stalno raste. Mnoge stvari koje smo pričali su se, nažalost, desile. Narod je shvatio gde živimo i kako živimo. Verujem da je ovo jedan od onih trenutaka jednog naroda kada će ili potpuno propasti ili ponovo nići, kao Natalijina ramonda. Srbi su narod koji je najčešće u svojoj istoriji imao momente ponovnog rađanja. Volja naroda će preporoditi ovu zemlju, rekao je predsednik GO POKS Božidar Katić.

Božidar Katić



Vidovdan je neodvojiv od Kosova i Metohije. Ove godine dočekan je u teškim uslovima za Srbe koji tamo žive.

-Od osnivanja POKS sve glavne teme tiču se Kosova. Nama je sve od Kosova obeleženo Kosovom. Kako je rekao patrijarh Pavle "Na Kosovu je sve počelo, na Kosovu će se sve i završiti". Sudbinski smo vezani za Kosovo koje je suština našeg bića, ali i za Vidovdan koji nije običan praznik kod nas. Knez Lazar predstavlja sve što treba da bude odlika pravog Srbina. Bio je spreman da žrtvuje sve da bi odbranio svoju državu. Kosovski mit nas je više nego šta drugo održalo kroz vekove. Mislim da ovaj vidovdan možemo da dočekamo sa mnogo više optimizma nego neke pre. Verujem da ćemo sledeći Vidovdan dočekati u svojoj slobodnoj državi, navodi Katić.
M.M.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa