28. jun 2023.28. jun 2023.
Najuspešniji đaci (Foto: Glas Podrinja)

Najuspešniji đaci (Foto: Glas Podrinja)

Priznanja za najuspešnije, 40 republičkih nagrada za đake OŠ „Nikolaj Velimirović“

Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“ organizovala je svečanu dodelu priznanja i diploma najuspešnijim učenicima. Ove školske godine 40 đaka osvojilo je nagrade na republičkim takmičenjima, najviše iz fizike i matematike i dve ekipne, iz rukometa i na matematičkom turniru.
Nagrađeni svih generacija (Foto: Glas Podrinja)

Đak generacije, učenica osmog razreda Ana Srdanović, osvojila je četiri republičke nagrade.

-Ove godine sam imala tri nagrade na republičkim takmičenjima, iz matematike i fizike, dok sam u šestom imala jednu iz fizike i sedmom po jednu iz fizike i matematike. Znače mi nagrade kao iskustvo za dalji život i generalno, znanje koje sam tokom ovog procesa stekla. To je i razlog zašto sam se takmičila. Planiram da upišem računarski smer u Šabačkoj gimnaziji- rekla je Ana.


Učenica sedmog razreda Maša Krstić ima pet republičkih nagrada.

-Ove godine sam osvojila četiri republičke nagrade iz matematike, fizike, na Književnoj olimpijadi i Matematičkom turiniru „Arhimedes“. To su predmeti koje jako volim u kojima uživam kada ih vežbam i radim, a takmičenja su i dobra priprema za prijemni ispit sledeće godine. Osim što se u školi lepo družimo i stičemo znanja, divno je kada nas pohvale i dobijemo priznanja za naš rad. Prosto smo ispunjeni onim što radimo, jer znamo da smo uspeli u onome što volimo. Želim da se zahvalim svim nastavnicima koji su sa nama radili, posebno razrednom starešini, nastavniku matematike Vladimiru Mihailoviću, nastavnici srpskog Marijani Karić, nastavniku fizike Aleksandru Puzoviću i nastavniku hemije Dušku Mitroviću- istakla je Maša.

Mirjana Obradović, Ana Srdanović, Maksim Krstanić, Maša Krstić (s leva na desno) (Foto: Glas Podrinja)

Učenik četvrtog razreda Maksim Šikanić takmičio se na na svim nivoima, od osnovnog do republičkog i na „Misliši“ i ima dve republičke nagrade.

-Volim matematiku. Takmičenja su zahtevna, najteže mi je bilo na opštinskom. Na državnom sam osvojio treću nagradu, sa 90 bodova iz matematike. Puno mi znači što škola prepoznaje naš trud- naglasio je Maksim.


Profesorka matematike Mirjana Obradović i odeljenski starešina osmog razreda ponosna je na sve đake. Iz matematike su samo u ovoj školskoj godini osvojili 201 nagradu na svim nivoima takmičenja, počev od školskog do državnog takmičenja u svim razredima.

-Mogu da se pohvalim da je ova generacija izuzetna u svakom pogledu, od ponašanja do znanja. Pokazali su izuzetne rezultate na završnom ispitu, istakli smo se kao najbolji u gradu, a to samo pokazuje da je ovde kontinuiran rad i da se trudimo svi zajedno, đaci, roditelji, nastavnici i učitelji. Zanimljivo je da za naš rezultat na završnom ispitu nisu zaslužna samo deca koja se takmiče, što i jeste tradicija naše škole. Moram da istaknem da od četiri đaka koji su najbolje uradili završni ispit troje uopšte nisu takmičari. U ovoj školi svako dete nađe mesto za sebe- smatra Obradovićeva.


Direktor škole Nenad Jović uručio je priznanja najuspešnijim učenicima.
Nenad Jović (Foto: Glas Podrinja)

-Imamo 40 učenika koji su nagrađeni nekom nagradom na republičkim takmičenjima iz pojedinačnih predmeta i dve ekipne za matematiku i rukomet. Najviše uspeha imamo u fizici i matematici. Rezultati pokazuju da smo jedna od najuspešnijih škola u državi, što nas čini ponosnim na sve naše vredne i posvećene učenike i nastavnike- podvukao je Jović.
D.D.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa