Info

12. jul 2023.12. jul 2023.
Zadovoljstvo meštana zbog obavljenih radova (Foto: Glas Podrinja)

Zadovoljstvo meštana zbog obavljenih radova (Foto: Glas Podrinja)

Sanacija štete od poplava i kilometar novog asfalta u Gornjoj Rumskoj

Poplave koje su 30. maja uveče zadesile Gornju Rumsku nanele su velike štete na infrastrukturi. Od toga dana radilo se na sanaciji nastalih oštećenja, a istovremeno su asfaltirane i dve ulice u ukupnoj dužini od nešto više od 1.000 metara.

Brana Popović (Foto: Glas Podrinja)


-Uslovi života su bili gotovo katastrofalni. Sada je urađen asfalt, otvorili smo prodavnicu. Svakog dana se ispred prodavnice okupi 10-20 ljudi. Selo je oživelo. Imali smo problem sa poplavom i već sutradan ujutru su ovde došli direktor JP "Infrastruktura" Saša Maksimović i koordinator za izgradnju puteva Nebojša Stojićević i počela je sanacija. Voda je odnela jednu zgradu, asfalt i prelaze ispodizala. Svakog dana je ovde nešto rađeno i sada se radovi već prvode kraju. Biće nam mnogo lakši život, ističe Brana Popović, predsednik Saveta Mesne zajednice Gornja Rumska.

Kilometar novog asflata i sanacija štete od poplava (Foto: Glas Podrinja)


Asfaltirane su ulice Petra Bojić u dužini oko 550 metara i Đurđevdanska oko 500 metara. Ukupna vrednost investicije u Gornju Rumsku je preko 23 miliona dinara, od čega je oko 11 miliona uloženo u sanaciju štete nakon poplava, a oko 12 i po miliona u novoasflatirane ulice.

Živoslav Jevtić (Foto: Glas Podrinja)


-Ovde sam rođen. Uvek sam voleo ovo selo i zbog toga sam se i opredelio ovde da živim. Asfalt nam mnogo znači, svim meštanima. Zahvalio bih se gradonačelniku Aleksandru Pajiću i koordinatoru Nebojši Stojićević koji su uvek u kontaktu sa nama. Pomagali su nam i ranije oko njivskih puteva i sada nekon elementarne nepogode, kaže meštanim Živoslav Jevtić.

Uloženo više od 23 miliona dinara (Foto: Glas Podrinja)


Završetak radova obišao je i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić sa saradnicima. Prilikom razgovora sa meštanima sumirani su utisci šta je sve u ovom selu urađeno u prethodnom periodu kako bi uslovi života bili što bolji.

Pozitivni utisci preneti gradonačelniku (Foto: Glas Podrinja)


-Meštani su zadovoljni što se radi nešto što je obećavano više desetina godina, a nije urađeno. Gornja Rumska je među mesnim zajednicama koje su pretrpele najveću štetu usled poslednjih poplava. Čistili smo kanale, podizali obaloutvrde, radili popuste, šljunčili atarske puteve, radimo i rekonstrukciju kolovoza koji je oštećen prilikom poplava. Želimo da uložena sredstva budu u korist svih meštana koji ovde ostaju da žive. Trudili smo se u prethodnom periodu da rekonstruišemo i Dom kulutre koji decenijama nije radio. Otvorili su i prodavnicu. Želimo da što više naših sugrađana ostaje na svojim ognjištima i zbog toga podjednako ulažemo i u sela kao i u grad, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa