Info

21. jul 2023.21. jul 2023.
Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom posetili fabriku Mint

Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom posetili fabriku Mint

Foto: Glas Podrinja

Narodni poslanici Republike Srbije, članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom, posetili su fabriku Mint i tom prilikom razgovarali sa čelnicima grada Šapca i rukovodstvom fabrike o investicijama, kao i budućim planovima.

-Poslanička grupa veoma aktivno oblizi gradove i komunicira sa Ambasadom Kine o svim značajnim investiicionim projektima koje kineske kompanije kao najveći investitori realizuju u našoj zemlji. To je slučaj i sa kompanijom Mint, najvećoj investiciji iz Kine nakon Drugog svetskog rata i u Šabac će uložiti više od 300 miliona evra i zaposliti u narednim godinama oko 2500 naših sugrađana - rekao je narodni poslanik Živan Bajić i dodao da je Šabac prepoznat o strane investitora kao dobro mesto za ulaganje prvenstveno zbog razvijene infrastrukture.

Upoznavanje sa načinom rada kompanije Mint i poslovnim poduhvatima za naredni period, sastanak sa predstavnicima fabrike deo su posete narodnih poslanika gradu na Savi.

-Mint kao jedan od najvećih investitora u gradu kupio je od grada 48,5 hektara zemljišta i grade četiri fabrike. Trenutno jedna fabrika radi i više od 220 sugrađana je pronašlo zaposlenje, a broj će biti znatno veći u punom kapacitetu – pojasnio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Ideja posete je ne samo da narodni poslanici uvide način funkcionisanja kineskih kompanija u srpskim gradovima, već i da se podstaknu drugi investitori da ulože u otvaranje novih pogona. Poslanička grupe prijateljstva sa Kinom ima za cilj da poveže dva naroda, kroz kulturu, turizam, ekonomiju.

-Drago nam je što Šabac radi na privlačenju novih investitora, zelenim energijama i vodi računa o zaštiti životne sredine - istakla je predsednica grupe prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom i narodna poslanica Marina Raguš.

Predstavnci Ambasade Kine prisustvovali su obilasku proizvodnih pogona.

Foto: Glas Podrinja

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa