Info

3. avgust 2023.3. avg 2023.
Fotografije: Arhiva „Glasa Podrinja“: Bubijada, 2021.

Fotografije: Arhiva „Glasa Podrinja“: Bubijada, 2021.

Bube stižu u grad

23. šabačka Bubijada biće održana od 4. do 6. avgusta na Šabačkom hipodromu. Organizatori najavljuju dolazak preko 100 volksvagenovih vozila iz Ruminije, Španije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Za učesnike i posetioce najavljen je bogat program.

-Cilj nam je da što više stranaca dovedemo u Šabac. Da se družimo sa našim prijateljima koji će doći ne samo iz bivših jugoslovenskih republika, već i iz drugih evropskih država. Ovakve manifestacije u svetu su svojevrsne turističke atrakcije, a verujemo da ova naša ima veliki potencijal, koji ćemo znati da iskoristimo- istakao je Đorđe Maksimović, ispred Buba kluba Šabac, organizatora 23. Bubijade, pod pokroviteljstvom grada Šapca.

Đorđe Maksimović (foto: Arhiva Glasa Podrinja)


Dovesti goste u Šabac, ali i povezati se sa Šapčanima, želja je organizatora. Najjače spone se stvaraju u detinjstvu, te je i prvi dan manifestacije posvećen deci i porodicama.

-Bube su prilično atraktivnog izgleda za decu. Svake godine izazivamo sve veće interesovanje naših najmlađih posetilaca. U petak smo za njih pripremili bogat program, osmislili smo razne igrice, upozaćemo ih sa streličarstvom, imaćemo dečji pena parti.. Kasnije imamo u planuu kviz, a u večernjim satima druženje uz narodnu muziku.

Petak, 4. avgust 2023.
15h Otvaranje kapije
18h Dečije igre i PENA PARTY
19h Večera
20h Buba Kviz, by Kvizomanija
21:30h Veče narodne muzike

Subota, 5. avgust, 2023.

08h buđenje uz Kafeteriju ViVero
08:30h Doručak
9h Kafer Market
10h Fusca Takmičenje - najjači Fusca vozač
12h Srpske bombone
15h Ručak
18h Defile
20h Večera
21h Koncert, ISKAZ vs SUPERMENSI


Subota je glavni dan manifestacije. Ljubav prema Bubama, podrazumeva i specifičan životni stil. Hipi pokret u savremenom društvu. Zbog toga je srž manifestacije, dan za koji je predviđen defile Buba kroz centar grada u 18 časova, u večernjim terminima posvećen rok muzici. Od 21 sat počinje nastup šabačkih Supermensa, a zatim koncert grupe Iskaz.

-Tradicionalno su Šapčani naklonjeni narodnoj muzici, ali u duhu ove manifestacije i sa željom da našim sugrađanima koji vole dobre rok svirke obezebedimo posebno uživanje, u subotu smo organizovali rok koncert, dok je za one koji budu raspoloženi da ostanu sa nama i u nedelju, predvuđeno kupanje na Šljunkari- objašnjava Maksimović i podvlači da manifestacije ovakvog tipa imaju nevereovatan turistički potencijal, te da se nada da će kruna organizacijskog zalaganja biti 2026. godine, kada bi Šabac trebao da bude domaćin Balkan Bus Meetinga, okupljanja volksvagenovih kampera sa celog Balkana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa