Info

8. avgust 2023.8. avg 2023.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac primljen u Evropsko udruženje za javno zdravlje

U toku jučerašnjeg dana u našu ustanovu je stiglo obaveštenje da je Zavod za javno zdravlje Šabac primljen kao institucionalni član u Evropsko udruženje za javno zdravlje ( eng. EUPHA – European Public Health Association ), saopštila je ta ustanova.

U ime Izvršnog odbora prijem u ovu značajnu evropsku organizaciju javno-zdravstvenih profesionalaca i institucija Evrope čestitala je dr Marieke Veršuren izvršna direktorka ove Asocijacije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac MSc. dr Branko M. Vujković se na svom zvaničnom tviter nalogu zahvalio dr Marieke i celoj Asocijaciji, ističući da je to velika čast za našu ustanovu, ali i velika obaveza da opravdamo ukazano poverenje.

Evropsko udruženje za javno zdravlje ( EUPHA ) je međunarodna, multidisciplinarna, naučna i krovna organizacija za javno-zdravstvena udruženja, institute i zavode u Evropi. Ovo evropsko udruženje je osnovano 1992. godine i do sada je brojalo 83 članice iz 47 zemalja, koje okupljaju preko 39.000 stručnjaka za javno zdravlje.

Vizija EUPHA je poboljšanje zdravlja i blagostanja, kao i smanjenje zdravstvenih nejednakosti za sve građane Evrope, a EUPHA definiše javno zdravlje kao nauku i umetnost prevencije bolesti, produženja života i unapređenja zdravlja i blagostanja kroz organizovane napore i informisane izbore društva, organizacija, javnih i privatnih, zajednica i pojedinaca, i obuhvata širu oblast javnog zdravlja, istraživanje i pružanje zdravstvenih usluga, kao i dizajn zdravstvenih sistema.

Javno zdravlje se tiče svih nas i moramo da radimo zajedno da bismo ga učinili uspešnim, poruka je Evropskog udruženja za javno zdravlje.
G.P.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa