11. avgust 2023.11. avg 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Saopštenje za javnost Opštine Bogatić o afričkoj kugi svinja

U kabinetu predsednika Opštine Bogatić održan je radni sastanak predstavnika Vojske Srbije, Veterinarskog zavoda Šabac i Opštine Bogatić na temu aktuelne situacije povodom pojave zarazne bolesti afričke kuge svinja u Crnoj Bari i preduzimanju neophodnih mera.

Državi Srbiji i njenim organima koji se bave očuvanjem zdravlja životinja (u ovom slučaju svinja), ostaje da u praktičnim i terenskim uslovima sprovedu dobro poznate i zakonom propisane mere i postupke, na stručan i što kvalitetniji način, kako bi efekti tih aktivnosti što pre zaustavili dalje širenje i pojavljivanje ove bolesti.

Vojska Srbije će obezbeđivati prostor i nadgledati transport u saradnji sa veterinarskim inspektorima, uz pojačanu saradnju sa policijom. Lokalna samouprava je u naseljenom mestu Crna Bara postavila dezinfekciona sredstva koja mogu da se preuzmu od strane građana.

Ovom prilikom apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da svaku promenu na svom gazdinstvu prijave nadležnim veterinaskim inspekcijama.
G. P.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa