Info

5. septembar 2023.5. sep 2023.
Podeljeno 50 auto-sedišta (Foto: Glas Podrinja)

Podeljeno 50 auto-sedišta (Foto: Glas Podrinja)

Uručena dečja auto-sedišta roditeljima najmlađih sugrađana

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima grada Šapca podelio je 50 dečjih auto-sedišta roditeljima najmlađih sugrađana. Pre podele organizovana je i obuka za pravilno i bezbedno korišćenje sedišta.

Organizovana i obuka (Foto: Glas Podrinja)


Valentina Pekić (Foto: Glas Podrinja)


-Zahvaljujem gradu Šapcu na ovom velikodušnom poklonu. Značiće nam dosta, rekla je Valentina Pekić, majka male Viktorije.

Prednost deci upisanoj u vrtić (Foto: Glas Podrinja)


Grad je u dosadašnjim akcijama podelio nekoliko stotina ovakvih sedišta. Ovoga puta, prednost su imala deca koja su upisana u vrtić i koja će biti svakodnevni učesnici u saobraćaju.

Aleksandar Manidć (Foto: Glas Podrinja)


-Kada je u pitanju bezbednost deteta to nema cenu. Svakako hvala gradu što nam je izašao u susret i poklonili nam ovako nešto, rekao je Aleksandar Mandić.

Foto: Glas Podrinja


Sedišta je roditeljima uručio predsednik Saveta Nemanja Pajić, zajedno sa pripadnicima Saobraćajne policije. Pajić je istakao da je prioritet svih prioriteta u Strategiji o bezbednosti saobraćaja, koju je grad doneo, bezbednost dece.

Nemanja Pajić (Foto: Glas Podrinja)


-Nula poginule dece u saobraćaju i što manje povređene, je ono što je zacrtano nacionalnom, ali i našom Strategijom. Ovakva edukacija doprinosi tome da roditelji shvate značaj korišćenja sedišta i njihove pravilne upotrebe. Deca koja idu u Predškolsku ustanovu se svakodnevno prevoze, tako da smo prvo krenuli od njihovih roditelja, rekao je Nemanja Pajić i dodao da su svi koji su konkurisali i dobili sedišta.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa