10. septembar 2023.10. sep 2023.
Priznanja (Foto: Glas Podrinja)

Priznanja (Foto: Glas Podrinja)

Svečanom akademijom obeležen Dan Opštine Bogatić

Uz prigodan program, svečanom akademijom, u prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika sedam ministarstava Vlade Republike Srbije, Republike Srpske, narodnih poslanika, gostiju iz 20 gradova i opština, diplomatskog kora, crkve, organizacija, ustanova i članova lokalne samouprave, u Kulturno- obrazovnom centru Bogatić obeležen je Dan Opštine Bogatić.
(Foto: Glas Podrinja)

Obraćajući se gostima, predsednik Opštine Milan Damnjanović istakao je da su tokom tri godine vlasti, zahvaljujući domaćinskom odnosu, uspeli da održe stabilnost opštinskih finansija i naprave veliki iskorak u infrastrukturnim projektima.

-Stigli smo i do svake od naših 14 mesnih zajednica, ravnomerno ulažući i rešavajući probleme građana. Pored ulaganja u komunalnu infrastrukturu, kao i putnu mrežu kroz asfaltiranje i šljunčenje puteva i izgradnju trotoara, sa velikim zadovoljstvom smo ulagali u ljude, u naše mlade, u našu budućnost. Svakom novorođenčetu smo opredelili po 50 hiljada dinara, sufinansiramo boravak dece u vrtićima, đacima prvacima smo poželeli srećan i uspešan polazak u školu sa besplatnim udžbenicima, osam hiljada dinara i prigodnim poklonima, osnovcima i srednjoškolcima sufinansiramo prevoz, najboljim studentima smo obezbedili stipendije. Nismo zaboravili ni na najstarije sugrađane kojima smo kroz različite aktivnosti ukazali neophodnu pažnju i pružili zasluženu podršku za sve ono što su oni nama nesebično dali, ali takođe, ni naše poljoprivrednike, preduzetnike, sportiste, umetnike- podvukao je Damnjanović, dodajući da su u svakom trenutku imali po nekoliko desetina projekata spremnih za različite javne pozive.

Milan Damnjanović (Foto: Glas Podrinja)

-Konkurisali smo za velike, prioritetne i finansijski obimne poslove, kao što je izgradnja kanalizacione mreže, ali smo koristili priliku da dobijemo sredstva i za manje prioritetne radove, ukoliko su bili raspisani konkursi za njih. Negde smo uspeli da prođemo, negde nismo, ali smatram da nije trebalo propuštati takve šanse. Svi mi koji živimo, radimo i stvaramo u Bogatiću, koji ga poštujemo i volimo svakim delom svog bića, moramo da nešto naučimo i iz grešaka u prošlosti, a sve zarad realnih mogućnosti za stvaranje lepše vizije budućnosti. Moramo da se otvaramo i sarađujemo sa svima, da postanemo gradilište, a ne odlazište i to poštovani prijatelji nije floskula, niti demagogija, već objektivna i nasušna potreba. U svim ovim aktivnostima, kao i samom načinu rada i razmišljanja veliku podršku i značajan doprinos davala nam je i lokalna Skupština, koja je radila u ambijentu tolerancije, razumevanja, međusobnog uvažavanja, dobronamernih kritika i konstruktivnih dijaloga- istakao je Damnjanović.


Prisutnima se obratio i državni sekretar u Ministarstvu privrede Đorđe Dabić, istakavši da je za kratko vreme aktuelne lokalne vlasti mnogo toga započeto i urađeno.
Đorđe Dabić (Foto: Glas Podrinja)

-Nastojaćemo da u narednom periodu dovedemo u Bogatić što više investicija i realizujemo što više projekata, a u Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima ćete uvek imati otvorena vrata. Ministar Martinović je bio ovde 3. avgusta, najavljena je rekonstrukcija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Badovincima. To je velika investicija koja će se u fazama realizovati, a u planu je i vrtić- rekao je Dabić.

(Foto: Glas Podrinja)

Istaknutim pojedincima koji su doprineli afirmaciji opštine Bogatić uručene su plakete. Priznanja su dobili: košarkaška legenda Mijailo Grušanović, estradni umetnik Rade Lacković, vanredni profesor Veterinarskog fakulteta docent dr Milan Maletić, privrednik iz Bogatića Goran Davidović i proizvođač jedinstvenog kozjeg sira sa čubrom i plesnima Momčilo Budimirović iz Glušaca. Povelje Opštine Bogatić pripale su Centru za socijalni rad, Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ iz Crne Bare- izdvojeno odeljenje Glogovac i Amaterskom pozorištu „Janko Veselinović“.

Tokom akademije je pušten promotivni film o Opštini Bogatić, a na kraju su svi uživali u kulturno- umetničkom programu.
D.D.

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa