11. septembar 2023.11. sep 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Završena galopska sezona na mačvanskom hipodromu - Brainiac osvojio pehar Opštine Bogatić

Konjički klub „Mačvanin“ priredio je juče na hipodromu u Bogatiću peti trkački dan, poslednji u ovoj sezoni. Travnatom stazom snage je odmerio rekordan broj grla u pet ravnih galopskih trka, na distancama dugim od 1300 do 2400 metara, ističu organizatori.

Ovaj sportski događaj organizovan je u sklopu Dana opštine Bogatić, a pred brojnim ljubiteljima konjičkog sporta galopirala su grla u memorijal i trkama sponzora, dok je poslastica dana bilo nadmetanje za Pehar Opštine Bogatić.

Prvo je starovalo deset trogodih i starijih grla na najkraćoj stazi u Handikap II trci “Svečana sala Milano”. Carlos Mascimento, štale “Budi srećan”, sa džokejem Željkom Ilićem trijumfovao je u ovom okršaju (1:26,6) u maniru sigurno. Druga je bila Mistic Bel, treći Magic Lute, a četvrta Rosa Sham.

Pobedu u “Mačvanskom dvogodačkom kupu” (Kategorija I) na stazi od 1400 metara odnela je Imperia, vlasnika Radiše Ćosića, sa Milanom Konkoljem u sedlu (1:28,3). Druga je kroz cilj prošla Ellena, pa Alke, a četvrta Kovrdžica.

U “Memorijalu Bogdana Boce Terzića” za trogoce i starije galopere (Kategorija V) na distanci od 1600 metara lako je slavila Ajala, Štale “Pitt Bull” iz Glušaca, i džokej Miloš Nikolić (1:41,7). Drugoplasirani je bio Menphis, pa Prime Aladin i Kavkaz.

Trka Kategorije III “Jesenji sastanak” okupila je trogoce na stazi od 1700 metara.Za dve dužine konjskog tela pobedu je odneo Racing Ray, Rahima Etemovića, sa džokejem Mustafićem (1:47,0), druga je bila Vanila Sky, treći Theodor, pa Best Heart.

Šlag na tortu stavili su trogoci i stariji u nadmetanju dana, Listed trci Opštine Bogatić na 2400 metara. U maniru lako slavilo je grlo Brainiac, Braće Muratović, i džokej Milan Konkolj. (2:31,4). Drugo mesto zauzeo je Picasso Blue, a potom su kroz cilj prošli Calabrese i Viadena.
Mačvainfo.rs

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa