19. septembar 2023.19. sep 2023.
Drugi u Srbiji (foto: KK Zorka sajt)

Drugi u Srbiji (foto: KK Zorka sajt)

Zorkaši vicešampioni Srbije

Kajak klub "Zorka" je sezonu završila sa 28 pojedinačnih medalja na Prvenstvu Srbije, dva treća, jednim četvrtim i jednim petom mestom u ekipnoj konkurenciji, odnosno svekupnim drugim mestom među ekipama u Srbiji.

Šapčani su na ekipnom prvenstvu osvojili zborno, u četiri starosne kategorije 410,5 bodova, a u konkurenciji 24 ekipe bolja je bila samo ekipa Tarketa. Palančani su bili vrlo ubedljivi i dominantni, zasluživši 592,5 poena. Vojvodina je treća sa 378 poena.

Seniori nisu uspeli da odbrane titulu, u ukupnom ekipnom plasmanu su bili treći, a Prvenstvo će ostati upamćeno po izuzetnoj borbi seniora gde je šampionska ekipama Vojvodine imao svega šest bodova više od Zorke. Kod najmlađih, pionira, borba je takođe bila neizvesna, a radovao se na kraju Tarket, Dunav je drugi, a Zorka treća. Samo jedan i po poen je nedostajao "zorkašima" da budu četvrti kod juniora i treći među kadetima, ali su ipak ostali iza, redom: Tarketa, Dunava, Beograda i BSK (juniorska konkurencija), odnosno Tarketa, Dunava i BSK (kadetska).

Na pojedinačnom nivou, Zorka je osvojila 28 medalja. Šapčani imaju 12 šampionskih posada, šest koje su bile druge i deset posada sa bronzama oko vrata.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa