19. septembar 2023.19. sep 2023.
20 godina Savetovališta za decu i mlade(Foto: Glas Podrinja)

20 godina Savetovališta za decu i mlade(Foto: Glas Podrinja)

20 godina Savetovališta za porodicu i mlade Centra za socijalni rad Šabac

Savetovalište za porodicu i mlade Centra za socijalni rad Šabac obeležava 20 godina postojanja. Tim povodom u Trening centru na Letnjikovcu organizovali su tribinu kojom su predstavili rad Savetovališta tokom dve decenije. Gosti su im bili saradnici iz Šapca, ali i okolnih gradova i opština koji su upućivali korisnike na usluge Savetovališta.


Biljana Mrkonjić (Foto: Glas Podrinja)


-Savetovalište je prva usluga koja je počela da se finansira iz budžeta grada. Od tada Šabac je razvio 12 usluga koje pružaju ili CSR ili neke organizacije civilnog društva. Ovaj jubilej je značajan zbog toga što se tek danas usluge socijalne zaštite razvijaju po Srbiji, a mi smo bili vodeći u tom domenu. Građani mogu da dobiju savetodavno - terapijske usluge, ali i pravne, edukativne i informativne, kao i podršku u situacijama krize, rekla je direktorka CSR Šabac Biljana Mrkonjić.

Tribina za saradnike (Foto: Glas Podrinja)


Na tribini su o radu Savetovališta govorile Vesna Dimitrijević i Milica Obrenović. Prvo kao porodični savetnik, a potom kao porodični psihoterapeut Milica Obrenović u Savetovalištu radi punih 15 godina. Tokom svog rada susrela se sa najrazličitijim porodičnim situacijama i na Tribini je govorila o porodici u krizi i otuđenju dece od roditelja.

Vesna Dimitrijević i Milica Obrenović (Foto: Glas Podrinja)


-Mnoge porodice prošle su kroz Savetovalište. Neki su bili zadovoljni, neki ne, ali uvek se intenzivno radilo. Trudili smo se da naša usluga bude kvalitetna, blagovremena, dostupna ljudima, zbog toga se i održala 20 godina, rekla je Milica Obrenović.

Porodice koje imaju problema u funkcionisanju mogu se obratiti Savetovalištu putem telefona ili odlaskom u Centar za socijalni rad.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa