21. septembar 2023.21. sep 2023.
klupska Slava (foto: Glas Podrinja)

klupska Slava (foto: Glas Podrinja)

FK Mačva obeležila klupsku slavu Malu Gospojinu

Fudbalski klub „Mačva“ obeležio je klupsku slavu, Malu Gospojinu. U prisustvu članova rukovodstva, stručnog štaba, prvotimaca, navijača i prijatelja kluba, klupski predstavnici i sveštenici Eparhije šabačke Srpske pravoslavne crkve lomili su kolač uz želje za napretkom kluba u svim segmentima rada.

foto: Glas Podrinja


Osim što je klupska slava, Mala Gospojina je i dan kada je Mačva, pre tačno 104 godine, 1919, odigrala svoj prvi meč pod tim imenom. Na terenu u Kasarskom polju Šapčani su poraženi od rivala iz Sremske Mitrovice, Sportskog kluba Sremska Mitrovica, 2:4. Iako je klub osnovan pod imenom Hajduk u maju 1919, ovaj duel smatra se početkom rada SK Mačva.

Dve godine kasnije otpočelo je takmičenje Mačve u ligaškom takmičenju, najpre u okviru Beogradskog loptačkog podsaveza (BLP), kasnije Novosadskog nogometnog podsaveza (NNP) iz kojeg je već 1930. izborila plasman u Ligu za prvaka Kraljevine Jugoslavije.

Nakon Rata Mačva je dve godine igrala Prvu saveznu ligu FNRJ, a potom i četiri sezone u eliti Republike Srbije. Nekoliko decenija se nadmetala u Drugoj saveznoj ligi.
D. B.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa