Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
клупска Слава (фото: Глас Подриња)

клупска Слава (фото: Глас Подриња)

ФК Мачва обележила клупску славу Малу Госпојину

Фудбалски клуб „Мачва“ обележио је клупску славу, Малу Госпојину. У присуству чланова руководства, стручног штаба, првотимаца, навијача и пријатеља клуба, клупски представници и свештеници Епархије шабачке Српске православне цркве ломили су колач уз жеље за напретком клуба у свим сегментима рада.

фото: Глас Подриња


Осим што је клупска слава, Мала Госпојина је и дан када је Мачва, пре тачно 104 године, 1919, одиграла свој први меч под тим именом. На терену у Касарском пољу Шапчани су поражени од ривала из Сремске Митровице, Спортског клуба Сремска Митровица, 2:4. Иако је клуб основан под именом Хајдук у мају 1919, овај дуел сматра се почетком рада СК Мачва.

Две године касније отпочело је такмичење Мачве у лигашком такмичењу, најпре у оквиру Београдског лоптачког подсавеза (БЛП), касније Новосадског ногометног подсавеза (ННП) из којег је већ 1930. изборила пласман у Лигу за првака Краљевине Југославије.

Након Рата Мачва је две године играла Прву савезну лигу ФНРЈ, а потом и четири сезоне у елити Републике Србије. Неколико деценија се надметала у Другој савезној лиги.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa