21. septembar 2023.21. sep 2023.
Nastavak tradicije nakon pauze (foto:; Glas Podrinja)

Nastavak tradicije nakon pauze (foto:; Glas Podrinja)

Društvo veterana i prijatelja FK Mačva: Sećanje druženja i rivalstva

Društvo veterana i prijatelja FK Mačva, nakon dve godine pauze izazvane nestabilnom epidemiološkom situacijom obeležilo je godišnjicu prve utakmice najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba. Nekadašnji igrači Mačve i drugih šabačkih klubova, kao i gosti iz Beograda i Novog Sada tradicionalnim druženjem setili su prošlih dana i fudbalskih uspomena koje imaju crvene i crne boje.

Nekadašnji fudbaleri i večni prijatelji i navijači šabačkog fudbala (foto: Glas Podrinja)


Uz druženje i evociranje uspomena na svoje igračke, trenerske, funkcionerske i navijačke dane, prisutni su imali priliku da se na improvizovanom panou, kroz fotografije podsete ranijih susreta gde su gosti bili najveća imena našeg fudbala, nekadašnji asovi Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine, OFK Beograda, Spartaka, Napretka i drugih klubova, koji više nisu među nama.

Foto uspomene na prethodna druženja (foto: Glas Podrinja)


Među gostima bili su, između ostalih i Milan Pavlović, nekadašnji fudbaler Mačve i sarajevskog Železničara koji je predvodio omladinsku reprezentaciju Jugoslavije u Čileu, kao kapiten, do titule šampiona Sveta za igrače do 20 godina (generacija: Mijatović, Prosinečki, Boban, Šuker, Pančev, Mihailović...), potom najstariji fudbaleri Mačve, nekadaši predsednici i svi oni kojima je fudbal i Šabac u srcu.


Sportska rivalstva pretočena u prijateljstva (foto: Glas Podrinja)


-Ovakvi susreti su uvek radost i najbolji spomen entuzijazmu i želji ljudi da oni traju. Nije moguće izbeći setne trenutke, jer je mnogo dragih prijatelja i saradnika koji više nisu među nama, a koji su utkali sebe u ovo udruženje. Posebno mi je drago kada vidimo i mlađe ljude koji žele da sačuvaju tradiciju i oni su najveći garant da će susreti trajati i da će prijateljstva biti večna. Danas je godišnjica prve utakmice Mačve, danas je Slava kluba i koristimo priliku da FK Mačva čestitamo i poželimo još bolje rezultate - istakao je Milan Blagojević, nekadašnji fudbaler i član Udruženja.

Blagojević: Tradicija koju moramo čuvati (foto: Glas Podrinja)
D. B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa