25. septembar 2023.25. sep 2023.
Jana iznad drugih (foto: TK Letnjikovac)

Jana iznad drugih (foto: TK Letnjikovac)

Jana Lukić: Uspeh o kojem sam sanjala

Nakon uspeha na nacionalnom i međunarodnom nivou Jana Lukić je osvojila jednu od najvrednijih medalja u karijeri, zlatnu medalju na Trofeju Galeb, turniru G1 kategorije u Beogradu. Do titule je stigla nakon četiri pobede.

Počelo je trijumfom nad reprezentativkom Bosne i Hercegovine, potom je u četvrtfinalu pobeđena reprezentativka Srbije, da bi u polufinalu i finalu Jana pokazala više od predstavnica Hrvatske.

Četiri pobede do trona (foto: TK Letnjikovac fb)


-Veliki uspeh, jedan od najvećih u karijeri. Sve rivalke su iskusnije od mene, ali sam od starta verovala u svoje mogućnosti. Svaki meč je bio težak, svaki je zahtevao poseban pristup i konstantnu koncentraciju. Drago mi je što sam nakon dve bronze i dva srebra stigla i do prvog juniorskog zlara najviše kategorije. Ovo je i podstrek za dalje - istakla je Jana nakon velikog uspeha.

Uspeh dobija na značaju i kada se zna da je Jani ovo tek prva godina među juniorkama, sve rivalke su dve godine starije od nje, mnoge se takmiče i u seniorskoj konkurenciji, a Trofej Galeb je ove godine najjači turnir u Evropi G klase, te su svi došli u punoj formi u Beograd.

Jana i njen trener Ivan Karajlović (foto: TK Letnjikovac)
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa