29. septembar 2023.29. sep 2023.
Vulkan

Vulkan

Vulkan

Volas Stegner:Na sigurnom mestu

Jedan od najvoljenijih američkih romana dvadesetog veka, maestralno napisana priča prepuna mudrosti.
Kada se dva mlada bračna para susretnu za vreme Velike depresije, između njih se razvija prijateljstvo koje će trajati čitav život.

Iako su u početku imali mnogo toga zajedničkog, njihov odnos postaje složeniji nakon nekoliko decenija lojalnosti, ljubavi, ranjivosti i nesuglasica. Trideset četiri godine nakon što su postali prijatelji, Morganovi, Lari i Sali, posećuju letnjikovac svojih prijatelja, Sida i Čeriti Lang, u Vermontu.

Tokom te posete, Lari se priseća svih godina prijateljstva i snova iz mladosti, i razmišlja o ljubavi i pokušajima četiri prijatelja da se suoče sa svim životnim iskušenjima. Prateći živote, ljubav i želje ova dva para, Na sigurnom mestu nam vešto dočarava neverovatnu alhemiju prijateljstva i braka.
„Verodostojna, ljudska drama, čiji opseg nadilazi kraj priče i odjekuje u srcima čitalaca.“ – Pablišers vikli

„Izuzetna knjiga… Ništa iz ovih života nije izgubljeno, ni potrošeno, patnja postaje blagoslov koji obogaćuje živote protagonista, a sam život postaje blistavo iskustvo.“ – Njujork tajms
„Jedan od najvećih savremenih pisaca.“ – Vašington post

Volas Stegner je jedan od najcenjenijih američkih pisaca prošlog veka, i dobio je nadimak „dekan zapadnjačkih pisaca“. Postao je popularan nakon što je dobio prestižnu Pulicerovu nagradu, a Na sigurnom mestu je njegov poslednji roman.

Knjiga koja će oduševiti sve ljubitelje drama i porodičnih saga.

Volas Stegner rođen je 1909. godine u Lejk Milsu u Ajovi. Bio je istoričar, romanopisac, pisac kratkih priča i borac za životnu sredinu. Često ga nazivaju i „dekanom zapadnjačkih pisaca“. Osvojio je Pulicerovu nagradu, američku Nacionalnu književnu nagradu, kao i mnoge druge. Predavao je na Univerzitetu Viskonsina i na Harvardu, pre nego što je na Stanfordu osnovao Katedru za kreativno pisanje. Umro je 1993. od posledica saobraćajne nesreće.

Najnoviji broj

30. novembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa