Инфо

29. септембар 2023.29. сеп 2023.
Вулкан

Вулкан

Вулкан

Волас Стегнер:На сигурном месту

Један од највољенијих америчких романа двадесетог века, маестрално написана прича препуна мудрости.
Када се два млада брачна пара сусретну за време Велике депресије, између њих се развија пријатељство које ће трајати читав живот.

Иако су у почетку имали много тога заједничког, њихов однос постаје сложенији након неколико деценија лојалности, љубави, рањивости и несугласица. Тридесет четири године након што су постали пријатељи, Морганови, Лари и Сали, посећују летњиковац својих пријатеља, Сида и Черити Ланг, у Вермонту.

Током те посете, Лари се присећа свих година пријатељства и снова из младости, и размишља о љубави и покушајима четири пријатеља да се суоче са свим животним искушењима. Пратећи животе, љубав и жеље ова два пара, На сигурном месту нам вешто дочарава невероватну алхемију пријатељства и брака.
„Веродостојна, људска драма, чији опсег надилази крај приче и одјекује у срцима читалаца.“ – Паблишерс викли

„Изузетна књига… Ништа из ових живота није изгубљено, ни потрошено, патња постаје благослов који обогаћује животе протагониста, а сам живот постаје блиставо искуство.“ – Њујорк тајмс
„Један од највећих савремених писаца.“ – Вашингтон пост

Волас Стегнер је један од најцењенијих америчких писаца прошлог века, и добио је надимак „декан западњачких писаца“. Постао је популаран након што је добио престижну Пулицерову награду, а На сигурном месту је његов последњи роман.

Књига која ће одушевити све љубитеље драма и породичних сага.

Волас Стегнер рођен је 1909. године у Лејк Милсу у Ајови. Био је историчар, романописац, писац кратких прича и борац за животну средину. Често га називају и „деканом западњачких писаца“. Освојио је Пулицерову награду, америчку Националну књижевну награду, као и многе друге. Предавао је на Универзитету Висконсина и на Харварду, пре него што је на Станфорду основао Катедру за креативно писање. Умро је 1993. од последица саобраћајне несреће.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa