29. septembar 2023.29. sep 2023.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac

Saopštenje Zavoda za javno zdravlje u vezi sa kvalitetom vode za piće

Zavod za javno zdravlje Šabac je danas dobio obavešetenje od JKP Vodovod Šabac, kao i od građana da je došlo do pojave velike zamućenosti i promene organoleptičkih osobina vode u pojednim delovima grada koja su priključena na gradski vodovod u Šapcu.

Promena izgleda i boje vode je posledica radova na mreži koje je izvodio JKP Vodovod Šabac.

Zavod za javno zdravlje Šabac je u tom periodu izvršio uzorkovanje vode za piće u delovima grada gde je bilo prijava neispravnosti. Prioritet za uzorkovanje je bio na točećim mestima koje koristi veći broj ljudi, kao i mestima gde su prisutne vulnerabilne grupa stanovništva. Današnji rezultati ispitivanja su završeni za deo koji se odnosi na fizičko-hemijska ispitivanja i nisu nađena nikakva odstupanja u odnosu na kvalitet propisan Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Obzirom da su građani prijavili objektivan problem vidljivo izmenjenog kvaliteta vode, preporučujemo da ispustite veću količinu vode na svim točećim mestima u domaćinstvu, do potpunog izbistravanja. Ukoliko su na slavinama prisutne mrežice, obavezno ih treba demontirati. Pored toga, potrebno je da prijavite pojavu zamućenja JKP Vodovod Šabac i nadležnim inspekcijama.

Zavod za javno zdravlje Šabac će u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom i JKP Vodovod Šabac nastaviti da intenzivno prati situaciju i u skladu sa lokacijama gde su građani prijavljivali promene izgleda vode dodatno proveravati kvalitet vode.
Centar za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa