5. oktobar 2023.5. okt 2023.
Saopštenje gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića

Saopštenje gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića

Saopštenje gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića prenosimo u celosti:

-Poštovani sugrađani,
Od dolaska na funkciju gradonačelnika Šapca, pre tačno tri godine, odgovorno i domaćinski sam se ponašao misleći o interesu svih Šapčana. Za tri godine uradili smo mnogo velikih projekata čiji su rezultati vidljivi i proverljivi. Nabrojaću samo neke od velikih projekata koje smo samostalno, sa svojom državom, ili Evropskom unijom odradili.

Uz pomoć države urađen je auto-put Ruma-Šabac, nov most preko Save, otvorena je kineska kompanija ,,Mint” koja će u svoje četiri fabrike zaposliti preko 2.600 naših sugrađana, rekonstruisali smo Dom kulture na Mišaru, rekonstruisali železničku stanicu. Nismo građane zadužili ni jedan jedini dinar, a vratili smo milijardu i 300 miliona dinara nasleđenih dugova. Obezbedili smo besplatan prevoz za penzionere, besplatne udžbenike za đake prvake, smanjili cenu vrtića za 30 odsto, uradili preko 110 kilometara putne infrastrukture bez učešća građana, preko 20 igrališta za decu, nove sportske terene i fiskulturne sale, kupili sportsku halu ,,Zorka, otvorili kompleks otvorenih bazena sa balonom na olimpijskom bazenu, uradili nov Naučni centar, na Trijangli uradili objekte za 70 najugroženijih sugrađana, završavamo novu Savsku ulicu sa biciklističkom i pešačkom stazom, u potpunosti saniramo deponiju ,,Dudara” na reci Savi, sa poljoprivrednicima su kupljena 73 nova traktora i dosta poljoprivredne mehanizacije.

Pošto će parlamentarni izbori biti zakazani za 17. decembar, smatrao sam da je u interesu građana Šapca da u isto vreme budu i lokalni izbori. Morali bi dva puta u roku od nekoliko meseci građani da izađu na dve vrste izbora. Uštedećemo novac svih Šapčana koji bi bio potrošen na organizaciju i sprovođenje izbora u decembru i na proleće. Iz tog razloga podneo sam ostavku na mesto gradonačelnika Šapca kako bismo u jednom danu mogli da sprovedemo dve vrste izbora. Od momenta podnošenja ostavke, u roku od 30 dana, na predlog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlada Republike Srbije raspustiće Skupštinu grada Šapca i imenovati privremeni organ. Obavljaću funkciju predsednika privremenog organa do završetka izbornog ciklusa i imenovanja nove skupštine.
Zahvaljujem se svim građanima na poverenju koje su mi ukazali, a pre svega poverenju koji su dali Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku države Aleksandru Vučiću. Čeka nas još mnogo zajedničkog rada i velikih projekata koje treba da ostvarimo u naredne četiri godine.

Nastavimo da radimo i od Šapca pravimo grad budućnosti, stoji u saopštenju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa