8. oktobar 2023.8. okt 2023.
Vasil Hadžimanov 14. oktobra u Šabačkom pozorištu

Vasil Hadžimanov 14. oktobra u Šabačkom pozorištu

Jedan od najznačajnijih i najuticajnijih džez pijanista sa ovih prostora, Vasil Hadžimanov, održaće 14. oktobra koncert u sali Šabačkog pozorišta. Koncert, koji je deo Šabačke koncertne sezone, počinje u 20.00 časova, a ulaz je slobodan.

-Poreklom iz muzičke porodice (otac Zafir Hadžimanov, majka Senka Veletanlić), Vasil se školovao na čuvenoj američkoj školi Berkli. I pored velikih muzičkih uticaja, Hadžimanov je izgradio jedinstven muzički izraz, što ga čini jednim od najprepoznatljivijih i najpopularnijih muzičara regiona. Danas ne postoji značajniji muzički događaj na kojem Hadžimanov nije nastupao sa svojim triom ili kao solista.
Nastupao je i snimao sa brojnim slavnim muzičarima, kao što su: Met Gerison, Antonio Sančez, Dejvid Gilmor, Najdžel Kenedi, Bisera Veletanlić, Zafir Hadžimanov, Senka Veletanlić, Toni Kitanovski, Duško Gojković, Stefan Milenković, Vlatko Stefanovski, Stjepko Gut i mnogi drugi. U Šapcu će Vasil Hadžimanov nastupiti sam, što je izuzetna prilika da uživamo u jedinstvenoj muzikalnosti i talentu ovog muzičara, stoji u najavi organizatora

Šabačku koncertnu sezonu 2023 organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac. Sponzori su Eliksir Fondacija,Raiffeisen banka a.d. Beograd, SET d.o.o. i Fondacija Saša Marčeta. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa