Info

6. novembar 2023.6. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Pajić: Potvrđeno pet izbornih lista za lokalne izbore, još nema velikih opozicionih stranaka

Do sada je na području šabačke lokalne samouprave za predstojeće lokalne izbore 17. decembra potvrđeno pet izbornih lista, redom: Srpske napredne stranke, pokreta „Zapadna Srbija“, Srpske radikalne stranke, Ruske stranke i Evropske zelene partije. Prve dve liste imaju svih 69 kandidata, SRS je predložila 23, Ruska strana 15, a Evropska zelena partija 23 odbornička kandidata.

Kako ističu u SNS, koja će nastupiti pod rednim brojem jedan, brzina kojom su sakupljeni potpisi svedoči o podršci sugrađana.

-Srpska napredna stranka je za dva časa prikupila 1.395 potpisa i to pokazuje veličinu stranke, ozbiljnost u radu i veliku zainteresovanost naših sugrađana da daju podršku i predsedniku Republike za parlamentarne izbore, kao nosiocu liste i za parlamentarne i za lokalne izbore. Zanimljivo je da još uvek nema velikih opozicionih stranaka, ni Dveri, Zavetnika, Pokreta Kraljevine Srbije, Nebojše Zelenovića, Zdravka Ponoša. Svi oni imaju određene probleme. Nebojša Zelenović kaže da je prikupio 1.100 potpisa, a za izornu listu je dovoljno 800. Prema nekim našim informacijama otprilike je sakupio oko polovinu potpisa, isto se odnosi na Zdravka Ponoša, Socijalistička partija Srbije takođe nije predala izbornu listu, svima njima treba mnogo vremena što govori onezainteresovanosti sugrađana. Na skupljanju glasova iz čitave Pocerine, u Volujcu, od 10 do 18 časova ukupno je osam građana podržalo listu Nebojše Zelenovića, dvoje iz Šapca i šest iz Metlića. Slično je bilo i u Mačvi, u Prnjavoru je za čitav jedan dan skupljeno ukupno 40 potpisa. Između njih traju velike borbe. Na republičkom nivou su i Nebojša Zelenović i Dragan Đilas i Zdravko Ponoš u istom taboru, na lokalu Nebojša Zelenović ne može da se dogovori sa Tatjanom Marković Topalović oko liste, idu sasmostalno na izbore. Ono što je najbitnije oni neka se bave sobom, mi se bavimo i građanima Šapca i Srpskom naprednom strankom. Zadovoljni smo što je ovoliko poverenje građana Šapca i zaista mislim da Šabac ne sme da stane i da ćemo zamoliti naše sugrađane da i 17. decembra pokažu snagu koju ovaj grad ima – rekao je dr Aleksandar Pajić, potpredsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa