Info

20. novembar 2023.20. nov 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Održana tribina: Gde stanuje dobrota?

Centar "Nanna" organizovao je tribinu proteklog petka, 17. novembra, u Kulturnom centru. Primarijus dr Zoran Katić je na sebi svojstven način, asocijativno, govorio na temu: Gde stanuje dobrota?

- Dobrota je rad o svom trošku, a ostali su dobrovoljni davaoci krvi, odnosno prevaranti koji su skupljaju dobrovoljne priloge za majku neznanog junaka, a toga je koliko hoćete. E sada, da li ima više dobrih ili loših ljudi, nema preciznog omera. Društvo bi trebalo da odredi prioritete. Naš život se sastoji iz rada, pravila po kojima živimo, zakona i etike. Najnepoznatija i najmanje primenjivana je etika, a ona služi kao nadoknada svega onoga što se ne može reguslisati normama, zakonima, pravilima... Ona je esencija ljudskog postojanja i druženja. Čovek je društvena životinja, pa se samo u društvu može osećati usamljenim, rekao je dr Katić.
Primarijus dr Zoran Katić/Glas Podrinja

Na pitanje da li je potrebno potpuno se prilagoditi društvu, odgovorio je: "Koliko možete, ali ne morate, pod uslovom da ne smetate drugima. Život je jedan i vi odlučujete koliko će to koštati, ali morate znati da sve što radite košta, prvenstveno vas".

Tribina je i ovog puta bila interaktivna.

U razgovoru se poentiralo:" Budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi".
M.F.

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa