1. decembar 2023.1. dec 2023.
VK Šabac osvajač Kupa Srbije 2018. godine (foto: VK Šabac fb)

VK Šabac osvajač Kupa Srbije 2018. godine (foto: VK Šabac fb)

Šabac trostruki uzastopni finalista

Vaterpolisti Šapca neće nastupiti na finalnom turniru Kupa Srbije na ovdašnjem Gradskom bazenu, eliminisaniđsu u četvrtfinalu od Novog Beograda, ipak Šapčanke za Kup vezuju lepe uspomene, to je bio i prvi nacionalni trofej u istoriji kluba.

Šabac je Kup osvojio 2018. godine, pobedivši u finalu Radnički u Zrenjaninu. Ekipu je predvodio trener Miodrag Mirović, a iz aktuelnog sastava za Šabac su nastupali: Repanović, Toholj i Vukadinović.


Bilo je to drugo od ukupno tri uzastopna finala za Šapčane. Godinu dana ranije poraženi su od Partizana 8:7, trener je bio Mirsad Zajmivić (na finalni turnir odveo Živoslav Živanović), dok je ponovo pod vođstvom Mirovića Šabac 2019. u finalu izgubio od kragujevačkog Radničkog.

Prvi nastup na finalnom turniru Šabac je zabeležio 2016. Poraženi su u polufinalu od Crvene Zvezde. Trener ondašnje ekipe bio je Balša Nikolić, danas pomoćnik Filipovića u Crvenoj Zvezdi.

Ličanin spona
Na četiri finalna turnira VK Šabac su predvodila tri trenera, a spona za sva četiri turnira je Nemanja Ličanin. Sadašnji trener Šapca je bio prvi pomoćnik u stručnom štabu svih pomenutih stratega od 2016. do 2019.


D. B.

Najnoviji broj

29. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa