3. decembar 2023.3. dec 2023.
Dve ekipe na pobedu od trofeja (foto: VSS fb stranica)

Dve ekipe na pobedu od trofeja (foto: VSS fb stranica)

Novi Beograd ili Crvena Zvezda?

Da li će prvi put nakon pet godina jedna ekipa uspeti da odbrani trofej u Kupu Srbije ili će na spisku osvajača Kupa u vaterpolu biti još jedno novo ime? O tome u Šapcu, u finalu Kupa odlučuju Crvena Zvezda i Novi Beograd od 20:15 na Gradskom bazenu.

Prvi favoriti: N. Beograd (foto: VSS fb stranica)


Novi Beograd je favorit Turnira, kao i praktično svih takmičenja u kojima učestvuje. Nadigrao je rutinski Partizan u polufinalu, iako je bio u nekompletnom sastavu (nisu igrali Ćuk i Jakšić). Kup je najmanje vredan od četiri trofeja za koje se bore ove sezone, ali im samo on nedostaje na domaćoj/regionalnoj sceni. Prethodne dve sezone su igrali u finalu, bili favoriti, ali su gubili od Radničkog i Crvene Zvezde.

U pokušaju odbrane pehara (foto: VSS fb stranica)


Zvezda je tri četvrtine vodila borbu protiv Kragujevca, ali je u poslednjoj na iskustvo prelomila duel i izborila priliku da brani trofej. Kup je osvajala do sada četiri puta. Prethodne sezone je pobedila Novi Beograd predvođena istim trenerom.

Ove sezone Novi Beograd i Crvena Zvezda nisu igrali prvenstvene duele. U prethodnoj Novi Beograd je relativno lako izlazio na kraj sa crveni-belima. Slavio je dva puta u domaćoj ligi, dva puta u finalu plej ofa, ali je poražen u finalu Kupa koji nikada nije osvajao.

Radnički tri četvrtine ravnopravan Zvezdi (foto: VSS fb stranica)


Oba tima su nastupala u Ligi šampiona ove sezone. Novi Beograd je izborio plasman među osam najboljih, dok je Zvezda eliminisana u grupnoj fazi.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa