3. decembar 2023.3. dec 2023.
V. Brajović (foto: RK MP Eliskir fb)

V. Brajović (foto: RK MP Eliskir fb)

Metaloplastika u osmini finala

BK 46 - MP Eliksir 30:30 (14:14).

Metaloplastika ostaje u Evropi i u 2024. godini i igraće u osmini finala EHF kupa, trećeg po rangu takmičenja u Evrpopi. Šapčani su uspeli da odbrane dva gola viška iz prvog meča, izbore remi i nastave nadmetanje na internacionalnom nivou.

M. Jovanović (foto: MP Eliksir fb)


Očekivano je odigran izjednačen meč pred ispunjenim tribinama i odličnoj atmosferi. U drugom delu su Finci uspeli da steknu i plus četiri u jednom trenutku i uglavnom su u nastavku imali prednost koja ih je vodila u narednu fazu. Ipak, u finišu, kada je bilo ključno, Šapčani su odigrali praktično bez greške. Arsić je povezao nekoliko odbranjenih zicera, a na drugoj strani Simić i Dodić nisu grešili, potpomognuti odličnim šuterima Brajovićem i Alilovićem.

Nekoliko minuta pre kraja su uspeli da preokrenu plavi ukupan rezultat, anuliraju zaostatak u drugom meču, čak u poslednjem minutu dođi i do prednosti. U samom finišu su domaći uspeli da izjednače i to je bilo sve. U ukupnom odnosu 61:59 za Metaloplastiku Eliksir.


Metaloplastika Eliskir je jedini preostali predstavnik Srbije u EHF kupu, s obzirom da je pančevački Dinamo eliminisa od predstavnika Rumunije.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa