7. decembar 2023.7. dec 2023.
F. Novaković (foto: Glas Podrinja)

F. Novaković (foto: Glas Podrinja)

Hanover za kraj grupe C

Evropske vaterpolo večeri za 2023. godinu biće okončane u subotu, od 19 časova, na Gradskom bazenu. Poslednji meč grupne faze Šaabc Eliskir igra prptov velikog nemačkog kluba Vaspo Hanovera. U dosadašnjem toku Šabac je osvojio tri boda više od Nemaca, ali je u međusobnom duelu nemački klub bio bolji krajem oktobra.

Potpora s tribina za makismalan učinak na domaćem bazenu (foto: Glas Podrinja)


Nemci su iskusniji klub, kako igrački, tako i tradicijom. Oni su najtrofejniji klub iz Nemačke, trenutno su vodeći na tabeli uz jedan remi i sve preostale pobede. Imaju dvocifren broj sezona u Ligi šampiona. Šabac je prethodne sezone ostvario najveći međunarodni uspeh u istoriji nastupivši u četvrtfinalu Evro kupa.

Šapčani su u dosadašnjem toku sezone na evro sceni ostvarili maksimalan učinak na domaćem bazenu. Odigrali su šest mečeva i ostvarili isto toliko pobeda, a u zbiru sa prethodnom imaju samo jedan poraz u 12 mečeva uz 11 pobeda.

Do sada nisu Šaabc i Hanover igrali u Šapcu. U Hanoveru je domaćin pobedio, a u pripremama za sezonu Šabac je savladao Špandau, aktuelnog učesnika Lige šampiona, na turniru u Dubrovniku.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa