7. decembar 2023.7. dec 2023.
Fond PIO: Penzinerske kartice dele isključio ovlašćena lica Fonda

Fond PIO: Penzinerske kartice dele isključio ovlašćena lica Fonda

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije oglasio se saopštenjem nakon pojedinih žalbi korisnika da su dobili od nepoznatih ljudi, telefonom, upute gde i kako mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice. Fond PIO naglašava da je u pitanju pokušaj prevare.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća korisnike koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu da svoju karticu mogu lično da preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju putem poruke na mobilnom telefonu ili u mejlu. Podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda.

Radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja, produženo je radno vreme filijala Fonda PIO i kartice se mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati.

Molimo naše korisnike da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda i pokušavajući da ih prevare u vezi sa podizanjem njihovih penzionerskih kartica.


Navedeno je u saopštenju Fonda.
GP

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa