10. decembar 2023.10. dec 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

U biblioteci Šabačke gimnazije predstavljena knjiga "Presek uzvodno"

U dupke punoj biblioteci Šabačke gimnazije danas je održan književni matine na kome je predstavljena knjiga Zorana R. Tomića „Presek uzvodno“. Kiša nije sprečila brojne Šapčane da dođu i prisustvuju promociji.

Pozdravljajući prisutne, direktorka prestižne škole Marijana Isaković istakla je da je „Kuća stara“ otvorena za sve bivše gimnazijalce, posebno uspešne, a da je roman dr Tomića vredan pažnje.
Direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković/Glas Podrinja

- Prirodu ovog spisa nije lako odrediti. U njemu pretežu autobiografski elementi, delimično romansirani, pa i izmaštani. Mestimično ima i novelističke crte. Bavio sam se i hipotetičkim, iskonstruisanim iskazima drugih lica, „pripitomljavanjem prošlosti u "dosluhu" sa precima. Na koncu, ovo je filozofksi pokušaj otkrivanja srži ljubavi, pa i samog bivstvovanja kako ga na kraju svog sudbinskog puta vidi glavni lik, sam narator, istakao je Tomić.
Autor knjige, prof. dr Zoran R. Tomić/Glas Podrinja

Prof. mr Ljiljana Pavlović Dabić dala je detaljan i slikovit prikaz knjige tako da su pojedinci, kako su izjavili nakon promocije, stekli utisak da su je već pročitali.
Glas Podrinja

Odabrane odlomke čitala je Mirjana Filipović.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa