14. decembar 2023.14. dec 2023.
Hoće li biti radosti tokom proleća? (foto: Glas Podrinja)

Hoće li biti radosti tokom proleća? (foto: Glas Podrinja)

Mačvina jesen kroz vizir statistike

Srpski prvoligaši su na pauzi do poslednjeg vikenda februara, šabačka Mačva na poziciji osam dočekuje poslednju trećinu regularne sezone i cilja ostanak među osam najboljih timova koji bi značio prvi plasman u plej-of za crveno - crne.

Statistika pokazuje, ali ne govori mnogo, no neizbežna je kao jedan vid analize, a posebno je pogodna u komparaciju sa ranijim.

Deset kola pred doigravanje na proleće (foto: Z. D.)


U najvažnijem segmetnu Mačva je u 20 kola osvojila četiri boda više i plasirana je tri pozicije više u odnosu na sezonu ranije. Postigla je tri gola manje, ali i primila deset manje.

Šabačka Mačva je prema broju postignutih golova na deobi 11. i 12. mesta u Prvoj ligi, slabije su samo četiri ekipe. Dobra je u odbrani od koje je manje golova primio samo Tekstilac, a jednako puta su loptu u svojoj mreži gledali igrači: OFK Beograda i Smedereva.

Interesantan je podatak da je Mačva postigla identičan broj golova kao poslednjeplasirani klub Novi Sad, a dozvilila rivalima jednako pogodaka kao i neprikosnoveni lider OFK Beograd.


U poslednjoj trećini sezone, na proleće, Mačva gostuje u Inđiji, Leskovcu, Ubu, Užicu i Beogradu (Grafičar), dok dočekuje: Vršac, Metalac, Radnički (NB), Novi Sad i OFK Beograd.

Najbolji strelci tima su Martin Novaković i Pavle Radunović sa po četiri gola. Luka Pejović je postigao tri, dok su preostali strelci jednom matirali golmane rivala: Mijailović, Branković, Sladojević, Ugiagbe, Abdulahi i Peace.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa