Info

25. decembar 2023.25. dec 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Hor "Mačvanski" svečanim koncertom obeležio deceniju postojanja

U Svečanoj sali Opštine Bogatić hor „Mačvanski“ održao je koncert, kojim je obeležen veliki jubilej, deset godina postojanja, prenosi Mačvainfo.rs.
Mačvainfo.rs

Pod dirigentskom palicom magistra muzičke umetnosti Ivana Ostojića hor „Mačvanski" izveo je blokove duhovnih kompozicija i narodnih pesama, a program su upotpunili i gosti, pevačka grupa „Šapčanke“, izvođači FA „Đido“, kao i vokalni solista Stevo Savić. Narodne pesme, obrađene specijalno za ovu priliku, izvedene su sa orkestrom Folklornog ansambla „Đido“, pod upravom Zorana Puzića.

Diplome za pet godina aktivnog pevanja u horu „Mačvaskom" uručene su Mileni Ćirović, Aleksandri Sandri Berić, Slavici Perović i Jeli Đuričić. Zlatne plakete dodeljene su članovima koji su prisutni od osnivanja hora, i to: Nikoli Miloševiću, Danijelu Stokanoviću, Vesni Alimpić- Milaković, Simi Puziću, Nadeždi Lovčević i Jasmini Dobrivojević.

Kako je istaknuto, tokom decenije postojanja predstavili su se u pet evropskih prestonica, bili gosti dve ambasade i tri udruženja Srba u dijaspori. Nastupali su u svim većim gradovima Srbije i Republike Srpske, ali i u mnogobrojnim pravoslavnim hramovima u eparhiji šabačkoj.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa