11. januar 2024.11. jan 2024.
Beta/Saša Djordjević

Beta/Saša Djordjević

Vlada Srbije usvojila uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u iznosu od oko 77,5 milijardi dinara.

Uredbom je propisan obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu u cilju podrške nedovoljno razvijenih oblasti poljoprivredne proizvodnje i unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Beta.

Vlada je, na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, usvojila i uredbe o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava - za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ na teritoriji Srbije za 2024. godinu.

Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara, podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje pitanje mobilnosti seoskog stanovništva, u ovoj godini Vlada opredelila 120 miliona dinara.

Radi "negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa", podržana je i manifestacija „Miholjski susreti sela“ sa ukupno 50 miliona dinara.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa