1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: MUP

Foto: MUP

Za tri dana postojanja Štaba u Malom Zvorniku otkriveno 107 iregularnih migranata

Ministarstvo unutrašanjih poslova Srbije pre nekoliko dana formiralo je u Malom Zvorniku Štab za suzbijanje iregularne migracije i na teritoriji Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače. Odmah po formiranju preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija.

Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba izjavio je u sredu da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biti prisutni i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku.

Foto: MUP


-Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru. Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno, kazao je Šalipurević.

Foto: MUP


Istakao je da je, od formiranja štaba, 29. januara ove godine, obavljena kontrola 93 vozila, 166 lica, i da je otkriveno 107 iregularnih migranta, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije.

Šalipurević je naglasio da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je protiv 15 lica, stranih državljana, privedene nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi. Istakao je i da su štabovi, koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa