18. februar 2024.18. feb 2024.
Foto: Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije

Foto: Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije

Održana edukativna tribina za mlade poljoprivrednike

Edukativno informativna tribina za mlade poljoprivrednike održana je danas u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu. Tribina je održana u okviru projekta "Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika" koji realizuju udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i medij Agronews.

Više od 20 mladih poljoprivrednika šabačkih sela, koji su se odazvali pozivu, mogli su da čuju detaljna uputstva kako da upravljaju e-Agrar nalogom, ali i da saznaju više o IPARD fondovima i podsticajima.

Predavači su bili Mladen Minić i Slađan Radović, osnivači i stručni saradnici udruženja Mladi poljoprivrednici Srbije.

Opšti cilj projekta je unapređenje položaja poljoprivrednika kroz digitalno osnaživanje i pravovremeno informisanje o aktuelnim javnim pozivima.

-Kako se zbog nemogućnosti kreiranja i upravljanja nalogom na „e-Agraru“ ne bi ugasio veliki broj poljoprivrednih gazdinstava, neophodno je unaprediti njihov položaj kroz digitalno opismenjavanje i učenje. Fokus digitalnog opismenjavanje je na mladima, jer su mladi ti koji lakše usvajaju nova znanja, skloniji su digitalizaciji i njihovim osnaživanjem podstičemo da se postojeća porodična poljoprivredna gazdinstva prenesu sa starijih članova koji su nosioci gazdinstva, na mlađe članove domaćinstva, navode u udruženju Mladi poljoprivrednici Srbije.

Projekat se realizuje u periodu od 1. septembra prošle godine do 31. maja ove godine.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa