21. februar 2024.21. feb 2024.
Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović- zvanična Fejsbuk stranica

Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović- zvanična Fejsbuk stranica

Prvi konsultativni sastanak Partnerskog foruma u Bogatiću

Prvi konsultativni sastanak Partnerskog foruma, u okviru programa Evropske Unije, Exchange 6, na kom su, pored predstavnika opštine Bogatić prisustvovali i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, održan je u sredu. Opština Bogatić je jedna od osam opština u Srbiji koje su po osnovu konkursa realizovanog početkom prošle godine dobile paket podrške za izradu plana razvoja opštine, preneto je na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsednika Opštine Bogatić Milana Damnjanovića.
Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović- zvanična Fejsbuk stranica

Plan razvoja predstavlja sveobuhvatni dugoročni dokument razvojnog planiranja, koji definiše prioritetne ciljeve razvoja i mere kojima će se ti ciljevi ostvariti. Svrha plana razvoja jeste da prepozna probleme opštine, definiše razvojne ciljeve i mere, optimalno koristeći postojeće resurse i potencijale koji treba da omoguće održiv i kvalitetan razvoj opštine.

-Partnerski forum okupio je predstavnike lokalne samouprave, privatni i civilni sektor. Cilj nam je da se čuju predlozi, kako institucija, tako i pojedinaca, kako bismo došli do najboljih rešenja. Na ovom projektu se, kroz niz radionica i aktivnosti radilo prethodnih nekoliko meseci, a današnji skup iskoristili smo da analiziramo stanje i nacrt prioritetnih ciljeva opštine Bogatić za period od 2023. do 2030. godine. Ono što nam je dalo vetar u leđa jeste utisak gospodina Nikole Tarbuka, generalnog sekretara SKGO, da su se neke stvari pomerile na bolje i da smo na dobrom putu da od naše opštine stvorimo bolje mesto za kvalitetniji život svih građana- preneto je na stranici predsednika Opštine Bogatić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa