Инфо

21. фебруар 2024.21. феб 2024.
Председник Општине Богатић Милан Дамњановић- званична Фејсбук страница

Председник Општине Богатић Милан Дамњановић- званична Фејсбук страница

Први консултативни састанак Партнерског форума у Богатићу

Први консултативни састанак Партнерског форума, у оквиру програма Европске Уније, Еxцханге 6, на ком су, поред представника општине Богатић присуствовали и представници Сталне конференције градова и општина, одржан је у среду. Општина Богатић је једна од осам општина у Србији које су по основу конкурса реализованог почетком прошле године добиле пакет подршке за израду плана развоја општине, пренето је на званичној Фејсбук страници председника Општине Богатић Милана Дамњановића.
Председник Општине Богатић Милан Дамњановић- званична Фејсбук страница

План развоја представља свеобухватни дугорочни документ развојног планирања, који дефинише приоритетне циљеве развоја и мере којима ће се ти циљеви остварити. Сврха плана развоја јесте да препозна проблеме општине, дефинише развојне циљеве и мере, оптимално користећи постојеће ресурсе и потенцијале који треба да омогуће одржив и квалитетан развој општине.

-Партнерски форум окупио је представнике локалне самоуправе, приватни и цивилни сектор. Циљ нам је да се чују предлози, како институција, тако и појединаца, како бисмо дошли до најбољих решења. На овом пројекту се, кроз низ радионица и активности радило претходних неколико месеци, а данашњи скуп искористили смо да анализирамо стање и нацрт приоритетних циљева општине Богатић за период од 2023. до 2030. године. Оно што нам је дало ветар у леђа јесте утисак господина Николе Тарбука, генералног секретара СКГО, да су се неке ствари помериле на боље и да смо на добром путу да од наше општине створимо боље место за квалитетнији живот свих грађана- пренето је на страници председника Општине Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa