24. februar 2024.24. feb 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Sastanak načelnika Odeljenja za vanredne situacije Šabac i predstavnika DVD-a

Načelnik Oeljenja za vanredne situacije Šabac Ivan Spajić i komandant Vatrogasno spasilačkog Bataljona Šabac Bojan Milinković održli su sastanak sa predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga. Sastanku, na kom je bilo reči opodizanju kapaciteta i većoj koordinacija rada DVD, prisustvovali su predstavnici DVD "Vidojevica" iz Lešnice, DVD "Grušić", DVD "Prnjavor", DVD "Bogatić", kao i član gradskog veća zadužen za bezbednost Zoran Zdravković.



Ivan Spajić je zahvalio predstavnicima DVD-a na dosadašnjoj vrlo uspešnoj i dobroj saradnji i koordinaciji.


Najavio je da će uskoro pripadnicima DVD-a biti podeljene radne uniforme koje je opredelio Vatrogasni savez Srbije i Sektor za vanredne situacije, čime će se podići kapaciteti i poboljšati stanje opreme za rad dobrovoljnih društava. Takođe će razgovarati sa predstanicima Vatrogasnog saveza kako bi vozila koja su za rashod u VSB Šabac bila dodeljena DVD-ima sa Okruga. Radi se o vozilima koja mogu da se remontuju i dobro služne dobrovoljnim vatrogascima.

Bilo je rečio i o velikoj vatrogasnoj vežbi "Prnjavor 2023" u kojoj su učestvovala sva DVD iz Okruga, kaoi VSB Šabac. Želja je da u narednom periodu ovakve velike vežbe budu organizovane svake godine. Predstavnici DVD "Grušić", kao i predstavnici "DVD Vidojevica" ponudili su da oni budu domaćini ove godine.

Predstavnici "DVD Vidojevica", koje ima uspešnu tradiciju dužu do 40 godina, inače nesebično pomaže mlađim kolegama svojim znanjem i iskustvom.


Zoran Zdravković je naveo da je u planu formiranje DVD-a u Orašcu, a da će u narednom operiodu intenzivno raditi na tome da se jedno DVD formira i u delu Mačve koji je bliži Šapcu. Tako bi čitava teriotrija Šapca bila pokrivena i znatno sigurnija od štete od požara.

-Na teritorijama gradova Šabac i Loznica težiti se da se organizuje još dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi mogli da se formiraju vatrogasni savezi ovih gradova. Time bi se postigao veći stepen koordinacije, a samim tim mnogo veća uloga u sistemu zaštite i spasavanja stanovništva, materijalnih dobara i životne sredine, rekao je Zdravković.
M.M.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa