26. februar 2024.26. feb 2024.
Foto: Glas Podrinja/ M.Ž.B

Foto: Glas Podrinja/ M.Ž.B

Iz arhive Glasa Podrinja: Matičar je zabeležio...

Jedna od neizostavnih i popularnih rubrika u Glasu Podrinja bila je "Matičar je zabeležio..." u kojoj su objavljivane fotografije mladenaca sa venčanja.

No, rubrika nije bila posvećena samo mladim bračnim parovima i fotografijama trenutka kada su rekli suddbonosno "DA", već i najmlađim sugrađanima koji su po prvi put ugledali svetlost sveta baš te nedelje kada je novi broj Glasa bio na kioscima širom Mačvanskog okruga.

Imena, prezimena novorođenčadi i roditelja objavljivana su svakog četvrtka u štampi. Sa pojavom novih tehnologija, ali i željom roditelja da sačuvaju svoju privatnost polako su izostajali podaci o bebama. Poštujući zakonska prava i želje naših sugrađana da svoju intimu čuvaju u nešto izmenjenom obliku vas, drage čitaoce, obaveštavamo o broju rođenih beba svakog dana. Ako ste se nekada zapistali zbog čega ne navodimo lične podatke, objašnjenje je jednostavno, zakonska regulativa, posebno kada je reč o maloletnim osobama.

A naši dragi mladenci?


Svakako da je potrebna i njihova saglasnost da bismo objavili fotografije i lične podatke. Popularnost društvenih mreža "oduzela" je moć nekada neprikosnovenoj štampi. Ipak, verujemo da objavljivanje magičnog trenutka u novinama može imati posebnu draž.

Pozivamo vas da nam pošaljete fotografiju sa venčanja i podelite sa nama radost.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa