28. februar 2024.28. feb 2024.
Tradicionalne akcije dobrovoljnog davalaštva (foto: zv. fb stranica Crvenog krsta Šabac)

Tradicionalne akcije dobrovoljnog davalaštva (foto: zv. fb stranica Crvenog krsta Šabac)

Više od stotinu jedinica krvi prikupljeno u tri akcije

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sredom u Kulturnom centru je već višegodišnja tradicija koju je uspostavio i održava Crveni krst Šabac, no u prethodnih sedam dana one su bile samo jedne od akcija u kojima se okupljaju dobrovoljni davaoci iz našeg kraja.

Priliku da pokažu humanost imali svi zainteresovani na više lokacija. Uz već pomnute u velikoj sali KC, mobilne ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije bile su i u prostorijama šabačke Elektrodistribucije, kao i u Mesnoj zajednici Bogosavac.

Image by Ahmad Ardity from Pixabay


Na ovim akcijama (KC 21. februara, kasnije u Elektrodistibuciji i Bogosavcu) prikupljeno je ukupno 114 jedinica dragocene tečnosti. Akciju u Bogosavcu je kao jedan od davalaca podržao i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Akciju u Bogosavcu podrćao predsednik Skupštine grada (foto: zv. fb strana Crvenog krsta Šabac)


U Crvenom krstu Šabac zahvaljuju svim sugrađanima koji su do sada dali krv i pozivaju da se na ovaj čin humanosti odvaže u predstojećim akcijama. Dobrovoljno davalaštvo predstavlja jedan od najhumanijih činova koje svaki zdrav pojedinac može preduzeti izdvojivši nekoliko minuta za donaciju koja nekome može život značiti.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa