3. mart 2024.3. mar 2024.
Foto: Biljana Đurđević

Foto: Biljana Đurđević

Zapaljena kući za pse na groblju u Pocerskom Pričinoviću

Biljana Đurđević i njena porodica na groblju u Pocerskom Pričinoviću, pored groba gde su joj sahranjeni baba i deda, napravili su kućicu za sklonište napuštenoj ženki sa tri šteneta. Kućicu je noćas neko zapalio, a jedno od tri šteneta je nestalo.

Foto: Biljana Đurđević


Biljana kaže da su zaklon za pse postavljali i ranije i da se već dešavalo da bude sklonjen, ali da je ovo prvi put da zapale.

Foto: Biljana Đurđević


-Psi su divni. Sestra i ja ih hranimo svakodnevno, baš iz razloga da ne bi bili gladni i napadali ljude za hranu. Da zlo bude veće, jedno štene je nestačo, možemo samo da se nadamo da je udemljeno. Skoro su im u čineje, iz koje ih hranimo i sipam vodu, sipali neko sredstvo. Sva sreća što je smrdelo pa smo odmah bacile, dale im aktivni ugalj i mleko, priča Biljana.

Foto: Biljana Đurđević


Puka je sreća da se vatra nije proširila i napravila mnogo veću materijalnu štetu.

Naravno, psi na groblje ne dolaze sami, ostavljaju ih nesavesni vlasnici, a kasnije smetaju i njima i drugim meštanima. Ovaj problem je posebno izražen po selima, gde gotovo niko ne želi da steriliše pse, ali ne žele ni štence. Nažalost, još uvek su ljudi kao Biljana i njena porodica u manjini. Više je onih koji će uništiti kućicu, nego nahraniti gladnog psa.

Grad Šabac uskoro počinje besplatnu sterilizaciju vlasničkih pasa i apelujemo na vlasnike da se odazovu u što većem broju, jer je to jedini način da se smanji broj pasa na ulicama.


M.M.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa