15. april 2024.15. apr 2024.
Generacija koja je uspela: OKK Šabac seniorke (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Generacija koja je uspela: OKK Šabac seniorke (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Stošić: Istorijski dan za OKK Šabac

Put košarkašica OKK Šapca do Druge savezne lige vodio je kroz tri nivoa takmičenja. Najpre je ekipa Jelene Stošić bila najbolja u grupi jedan Regionalne lige Jug, potom se u konkurenciji Zlatara, Ivanjice i Mileševke izborila za plasman u poslednju fazu gde je trebalo biti bolji od: Leskovca (Imperium) i Niša (Nibak), kao i Zlatara.

Sve su to uspele i nakon pet godina će ponovo igrati u rangu pod ingerencijom Košarkaškog saveza Srbije.

Put kroz tri faze (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Pobeda u Leskovcu za mene je najveći dan u istoriji ženskog kluba OKK Šapca. Morali smo da prođemo kroz tri faze, svaka je bila teška, izazovna i sve smo uspeli. Ušli smo u Drugu ligu, a želja je da već u narednoj sezoni pokušamo da se plasiramo u Prvu ligu, gde nam je i mesto - rekla je Jelena Stošić.

Svaki član kluba dao je svoj diprinos u plasmanu i velikom uspehu i zajedno dele isti cilj da ovo bude samo jedna od promocija.

J. Ristić (foto: OKK Šabac)


-Želeli smo da sa našom decom postignemo rezultat i zato smo i želeli da ih vratimo u klub. Vratila se Marija Ristić, vratile su se: Tamara Veselinović, Sara Radovanović, Jana Đukanović, uz našu decu Milicu Čvorić, Anju Milinković, Nataliju Đurić, Branku Trkulju uz dve igračice koje su nam mnogo pomogle Mariju Grujić Kostić i Zoranu Todorović postigli smo najviše. Ostali smo verni toj ideji i uz takav pristup stigli do velikog rezultata što nas čini još ponosnijim - dodala je Jelena Stošić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa