21. april 2024.21. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

Foto: Glas Podrinja/J.R.

Dodeljene nagrade Pozorišnog proleća

Predstava "Očevi i oci" prema romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati u režiji Veljka Mićunovića žiri Pozorišnog proleća dodelio je tri nagrade.

Nagrada za najbolju predstavu, Nagrada za režiju, Nagrada za kostimografiju pripala je pomenutom dramskom komadu.

-Drago mi je što smo dobili najveće priznanje na ovom festivalu, nagradu za najbolju predstavu. Istovremeno, znam da je i druga naša predstava koja je učestvovala na festivalu vrlo visoko kotirana - navela je umetnička direktorka drame Narodnog pozorišta u Beogradu Molina Udovički Fotez.

Nagrada za najbolju glumicu dodeljena je Biljani Keskenović za ulogu Jevrese u predstavi "Ljudi od voska", Narodnog porzorišta iz Sombora, a nagradu "Ljubiša Jovanović" za najbolju mušku ulogu dobio Ozren Grabarić za ulogu Mefista u Geteovom (Pra)Faustu Beogradskog dramskog pozorišta.

-Utisci su nam divni, mi smo ovde bili i prošle godine sa predstavom Galeb i zaista volimo ovaj festival. Navikli smo da dolazimo na Pozorišno proleće u Šapcu - rekla je direktorka Narodnog pozorišta Sombor Bojana Kovačević.

Novinarski žiri nagradu za mladog glumca "Zalog za budućnost" ove godine podelio je na ravne časti paru zrenjaninskog teatra Sari Simović i Milanu Kolaku za uloge u predstavi "Ljubinko i Desanka."

-Dobar vetar u leđa za sve, osetili smo reakcije publike. Bilo je divno igrati pred šabačkom publikom- dodala je mlada glumica Sara Simović.

U čast nagrađenih predstavu "Dečije povrede" odigrali su Sloboda Mićalović i Vuk Kostić.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa