22. april 2024.22. apr 2024.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Snežani Šalai Tibor titula Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije

Na šestoj regionalnoj konferenciji „Svijet obrazovanja briše granice“ u Banja Luci u Bosni i Hercegovini diplomiranom muzičkom pedagogu Snežani Šalai Tibor dodeljena je titula Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije, u konkurenciji nekoliko stotina nastavnika iz bivših republika.
Foto: Privatna arhiva

Konferencija je održana od 4. do 7. aprila, a najvažniji cilj je podsticanje regionalnog umrežavanja najboljih vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora, stručnih saradnika i po prvi put i direktora iz država sa prostora bivše Jugoslavije u cilju vidljivosti njihovog rada i stvaralaštva. Njihov inovativan rad neosporno je pokretač i formalnih obrazovnih reformi za kojima vape sve države u regionu. Skup je ugostitio više od 200 nastavnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
Foto: Privatna arhiva

Trećeg dana konferencije proglašena je 6. generacija Najboljih nastavnika, njih dvadeset osam odabranih strogim kriterijumima među više od nekoliko stotina prijavljenih vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika iz šest država sa prostora bivše Juge. Titula nosi simbolični naziv Najbolji nastavnik, iako se pod tim nazivom misli na sve one koji čine douniverzitetsko i univerzitesko obrazovanje, kreirana po ugledu na najveću globalnu nastavničku nagradu.

Da bi se dobilo prestižno priznanje, potrebno je popuniti aplikaciju i zadovoljiti 15 kriterijuma za koje treba poslati i dokaze.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa