22. april 2024.22. apr 2024.
Matija Kovač i Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)

Matija Kovač i Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)

Potpisana Povelja o bratimljenju Šapca i Celja

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i župan Mesna opštine Celje Matija Kovač potpisali su Gradskoj kući Povelju o bratimljenju dva grada. Potpisivanjem Povelje predstavnici dva grada preuzeli su obavezu da podstiču i dalje razvijaju saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, turizma i privrede.

Foto: Glas Podrinja


-Veliko mi je zadovoljstvo i čast da smo na Dan grada Šapca potpisali Povelju o bratimljenju. Prijateljsvo dva grada datira još iz 2012. godine, a sada smo intenzivirali odnose. Najviše prostora za saradnju imamo u oblasti sporta, kulture, privrede i obrazovanja, gde možemo da razmenjujemo iskustva. Radujemo se budućoj saradnji i želim da se iskreno zahvalim za izuzetno gostoprimstvo kako gradonačelniku Aleksandru Pajiću, tako i predsedniku Skupštine grada Nemanji Pajiću. Upoznali su nas sa bogatim kulutrnim životom grada i hvala im na pozivu da prisustvujemo događajima vezenim za proslavu Dana grada, rekao je Matija Kovač.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik Pajić je podsetio da je Celje peti grad pobratim grada Šapca. Pre Celja Povelje o bratimljenju potpisane su i sa japanskim Fuđimijem, grčkim Argostolijem, izraelskim Kirjat Atom i češkim Kralupima.

-Veliko je zadovoljstvo što smo sa Celjem potpisali ovu povelju. Slične su nam privrede, sportski klubovi, obrazovni sistem, kultura. Sve to će biti pospešeno u narednom periodu na dobrobit građana i Šapca i Celja. Ideja je da gradonačelnik Kovač i ja utičemo na to da se u narednom periodu saradnja intenzivira, kako bi korist od toga imali građani oba grada, rekao je Aleksandar Pajić.



Matija Kovač se prvi upisao i u novootvorenu Knjigu gostiju grada Šapca.
M.M.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa