23. april 2024.23. apr 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Darko, Nemanja i Nikola u društvu najboljih

Nakon učešća na Regionalnom takmičenju mašinskih škola održanom početkom aprila meseca u Valjevu, tri đaka trećeg stepena mašinske struke Srednje škole u Koceljevi plasirala su se na državno takmičenje.

Koceljevačku srednjoškolsku ustanovu predstavljaće Darko Marković iz Draginja, učenik treće godine smera bravar koji je na regionalnom takmičenju, u konkurenciji 11 takmičara, osvojio drugo mesto.

Njegov dve godine mlađi drug, Nemanja Krsmanović iz Koceljeve, na regionalnom takmičenju zauzeo je treću poziciju što je ogroman uspeh imajući u vidu činjenicu da se on kao učenik prvog razreda potpuno ravnopravno nadmetao sa starijim učesnicima i praktično rešavao gradivo koje tek treba da uči u naredne dve godine kroz redovnu nastavu.

Osim bravara, koceljevačka srednja škola imaće svog predstavnika i među mehaničarima motornih vozila jer je Nikola Gojković iz Galovića, učenik druge godine osvojio peto mesto na regionalnom takmičenju što mu je obezbdilo učešće na republičkom.

Republičko takmičenje mašinskih škola biće održano 10. i 11. maja u Smederevskoj Palanci, a do tada srednjoškolci vredno rade sa svojim mentorima u želji da ostvare što je moguće bolji rezultat i na najbolji način prezentuju sebe i školu iz koje dolaze.

V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa