23. april 2024.23. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

Foto: Glas Podrinja/J.R.

Knjižara Kulturnog centra u novom ruhu

Knjižara Kulturnog centra dobila je novo ruho i kako je istaknuto na svečanom otvaranju uređenog prostora namera je da postane mesto kvalitetne pisane reči, i umetničkih dela. Ideja je da se u drugačijem, modernom ambijentu ljubiteljima kinjiževnog i likovnog stvaralaštva budu dostupnija dela primenjene umetnosti.
Foto:Glas Podrinja

-Projekat renoviranja bio je dug i zahtevan, ali rezultati barem što se nas tiče,impresivni. Ipak, ovo nije samo obnova prostora, već i oblikovanje novog koncepta koji vam danas predstavljamo Ovo mesto je sada mnogo više od prodavnice knjiga. Naš cilj je da ovo buda mesto gde se susreću reći i slike, prošlost i buducnost, ali pro svega mesto gde se susreću ljudi, svi oni koji umetnost vole i žive, a takvih je u ovom gradu mnogo i naša zajednica već duže vreme čezne za mestom poput ovog. Zadovoljstvo je ogromno što smo uspeli tako nešto našim sugrađanima i da pružimo. Bez podrške grada Šapca, ovaj projekat ne bi bio moguć. Zahvalnost dugujemo gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću, Branku Džinoviću, članu veća za kulturu, kao i mom timu koji je uložio veliki rad i trud, ali i srce kako bismo ostvarili ovaj zajednički dugo sanjani san. Neka nova stara knjižara bude mesto koje podstiče razmisljanje i stvaralaštvo, mesto koje nas spaja i oplemenjuje – rekao je dirkektor Kulturnog centra Uroš Lukić.
Foto: Glas Podrinja

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izrazio je nadu da će Šapčanima sada biti dostupnija primenjena umetnost u novom uređenom porostoru, ali na dobro poznatoj lokaciji.

-Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji i što su imali ideju i viziju kako da dobru pisanu reč, ali i umetnost približe sugrađanima. Pozivam sve sugrađane da posete kinjžaru Kulturnog centra i uživaju u svemu onome što su zaposleni pripremili u renoviranom prostoru – izjavio je gradonačelnik Šapca.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa