24. april 2024.24. apr 2024.
P. Tomić (foto: KK Zorka sajt)

P. Tomić (foto: KK Zorka sajt)

Tomić šampion Srbije, Manjenčić drugi senior države

Sezona za kajakaše Zorke počela je titulom i vicešampionskim zvanjem. Na zvanično prvom takmičenju u sezoni 2024, Prvenstvu Srbije na 5.000 metara Pavle Tomić postao je kanu šampion Srbije u konkurenciji kadeta, dok je Luka Manjenčić prošao drugi kroz cilj u trci seniora kajakaša na 5.000 metara, odmah iza Anđela Džombete, kandidata za Igre u Parizu.

Zauzimanjem četvrtih mesta odlično su se pokazali pioniri Vuk Grubješić i Tara Ignjatović, kao i senior Žarko Jakovljević. Nastupali su još Sofija Đenadić, Đurađ Vukašinović, Mateja Vukašinović i Milan Đenadić.

Manjenčić vicešampion (foto: KK Zorka sajt)


Otkako je u kalendar takmičenja uvršteno Prvenstvo Srbije na 5.000 metara, takmičari Zorke su uvek osvajali makar jednu zlatnu medalju. Tako je bilo i sada, u nedelju, kada je kanuista Pavle Tomić bio najbolji u iscrpljujućoj kadetskoj trci koja je trajala nešto duže od pola sata! Medalju je još osvojio i Luka Manjenčić koji je bio drugi u seniorskoj trci, iza kandidata za Olimpijadu u Parizu - Anđela Džombete.

Bilo je još prilika za podijum, no loši vremenski uslovi i specifičnost ovog takmičenja koje je teško simulirati uzeli su maha na veliki broj takmičara, među kojima i nekolicinu naših koji su bili u situaciji da se nađu na istom, pre svega Andrea Vukašinović i Steva Radosavljević.

foto: KK Zorka sajt


Šapčani bez olimpijskih dokvalifikacija

Organizovane su izborne trke za Evropske olimpijske dokvalifikacije na koje su izašli Branko Lagundžić, Nikola Kovačević, Žarko Jakovljević, pa i kadetkinja Andrea Vukašinović. Iako su imali zadovoljavajuća vremena za start sezone, nisu uspeli da se plasiraju na dokvalifikacije Evrope za OI u Segedinu.

SASTAV EKIPE: Vuk Grubješić, Tara Ignjatović, Mihailo Andrić (PIONIRI/KE); Andrea Vukašinović, Sofija Đenadić, Pavle Tomić, Mateja Vukašinović (KADETI/KINjE); Đurađ Vukašinović, Steva Radosavljević (JUNIORI/KE); Luka Manjenčić, Žarko Jakovljević, Milan Đenadić, Veljko Janković, Branko Lagundžić, Nikola Kovačević (SENIORI)
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa