24. april 2024.24. apr 2024.
Karijerni dani na Odseku za medicinske i poslovno – tehnološke studije

Karijerni dani na Odseku za medicinske i poslovno – tehnološke studije

Na Odseku za medicinske i poslovno – tehnološke studije imaju veoma dinamičnu sedmicu u okviru Karijernih dana. Studentima se predstavilo dosta firmi, a danas su izlaganja imali predstavnici Banca Intese i kozmetičke kuće HederaVita iz Loznice.

Olgica Samulović (Foto: Glas Podrinja)


-Više puta sam učestvovala na sličnim manifestacijama u Loznici i to u srednjim školama, sa kojima dosta sarađujemo. Učenici iz struka vezanih za našu delatnost dolaze kod nas na edukacije i prakse. Često im držimo predavanja koja su njima korisna za dalju afirmaciju nakon završetka škole. Prvi put ćemo se predstaviti studentima. Bilo bi interesantno da nekoga od njih zainteresujemo da se zaposli kod nas. Interesuje me i kako oni razmišljaju, planiraju, koje su njihove ideje, da li žele da budu preduzetnici ili da rade u nekoj firmi. Ja sam tu da im objasnim prednosti i jednog i drugog, rekla je Olgica Samuilović, vlasnica firme Hedera Vita.



Gotovo sve firme koje su imale predavanja na ovom Odseku u svojim redovima imaju zaposlene koji su studije završili upravo ovde.

Dr Mirjana Antonijević Nikolić (Foto: Glas Podrinja)


-Imamo saradnju sa velikim brojem firmi i kompanija u Šapcu i okolini. Cilj Karijernih dana i jeste to da studente uputimo u to kako da po završetku studija nađu posao i to od momenta prijavljivanja, preko priprema za razgovor i samog razgovora za posao. Bitno je da studenti treću godinu završe pripremljeni, da znaju šta je bitno poslodavcima i kako da započnu svoju profesionalnu karijeru, odnosno da znaju šta mogu da očekuju i na razgovoru za posao, ali i šta je opis njihovog posla, rekla je rukovodilac Odseka za medicinski i poslovno – tehnološke studije dr Mirjana Antonijević Nikolić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa