25. april 2024.25. apr 2024.
Opšta bolnica Šabac

Opšta bolnica Šabac

Održana dvodnevna konferencija o aktuelnim temama iz zdravstva

Na Zlatiboru je održana dvodnevna konferencija iz oblasti medicine “Health up” koja je okupila 300 učesnika, među kojima je bio i dr Slobodan Popović, direktor šabačke Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević”. Na konferenciji je organizovano šest panela sa najaktuelnijim zdravstvenim temama gde su vrhunski stručnjaci govorili o prevenciji, kardio– vaskularnim bolestima, dijabetesu, malignim bolestima, sterilitetu, kao i telemedicini i upotrebi veštačke inteligencije u lečenju, ali i o inovativnim lekovima u onkologij, saopštila je Opšta bolnica Šabac na zvaničnoj Fejsbuk stranici.
Opšta bolnica Šabac

Najveću regionalnu zdravstvenu konferenciju otvorila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Ona je podsetila da su u Srbiji ulaganja u zdravstvo veća nego ikada ranije i da se ulaže u sve segmente: u infrastrukturu, u izgradnju i rekonstrukciju kliničkih centara i bolnica, domova zdravlja, a da je u planu da se grade i seoske ambulante. Takođe istakla je i da je Srbija zemlja sa najviše prava na vantelesnu oplodnju.
Opšta bolnica Šabac

– Poseban aspekt je na porodilištima, a ulaže se i u inovativne lekove i lekove za retke bolesti. U našem zdravstvenom sistemu je od neprocenjivog značaja i kadar, naši zdravstveni radnici. Ulaže se u njihovo zapošljavanje, u povećanje plata i poboljšanje uslova njihovog rada. Akcenat stavljamo na mlade, intenzivno dodeljujemo specijalizacije – rekla je prof. dr Sanja Radojević Škodrić i naglasila da je cilj naše zemlje da ne postoji inovativni lek koji nemamo, kao i da svaka opština ima magnetnu rezonancu.

Opšta bolnica Šabac

Konferencija koja je okupila lekare, istraživače, naučnike, institucije, imala je za cilj da obezbedi kvalitetnu diskusiju i debatu o edukaciji zdravstvenih radnika, unapređenju procedura, inovativnih lekova i zdravstvenih kapaciteta.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa